Representatie of uiterlijke schijn ?

 

 

Spiegels

Vandaag liep ik op mijn werk, een publieke plek, omgeven door acteurs en een licht technicus. Backstage is waar ik me voornamelijk begeef tijdens mijn werk…daar zijn veel spiegels. Ik loop daar al jaren rond, ik heb altijd last van die spiegels

 

Leeftijd

Waar ik tegenwoordig nog veel meer last van heb, is het jonge grut, dat rond zingt en dans, t talentvol en hoopvol in die kleedkamers. Vol spirit, vol adrenaline en klaar om te presteren.

Als ik naar hun kijk (Ook nog eens perfect geschminkt en gegrimed), kijk ik in de spiegels van mijn.

 

Reflectie

Spiegels zijn er om te reflecteren. Het gaat hier met name om je uiterlijk…maar wat je in de spiegel ziet is vaak niet de realiteit. Je ziet wat je WIL zien. Dat kan in positieve zin, helaas ook in negatieve zin. Spiegels zijn confronterend, niet zo zeer om de harde realiteit…maar om oog in oog te staan met je zelfbeeld. Dat zelfbeeld wordt gevormd door de wereld om ons heen. We zijn mensen en niet gemaakt om solitair te leven, we zijn kuddedieren.

 Hoe je van nature bent, hoe je geboren bent , daar heb je weinig invloed op. Ik ben van mening dat iedereen die in goede gezondheid geboren wordt ,gezegend is. 

 

Ik ben bijna 48 jaar oud/jong.

Op deze ochtend stond ik op en ik dacht (terwijl ik mijn spiegelbeeld aankeek) :

“ Dit keer ga ik geen last hebben van de spiegels ”

 

Hoe ?

Met een goede dagelijkse verzorging.

Ik heb mijzelf een goede lichaamshouding aangemeten.

Ik zorg goed voor mijn huid en tanden. Met natuurlijke cosmetica zie ik echt resultaat!

Ik zorg dat ik goed, genoeg en gezond eet. En dat ik daar ook van geniet.

Ik breng een goede make-up aan, even een onderonsje met mijn gezicht. Als ik weinig tijd heb, maak ik in elk geval mijn wenkbrauwen en lippen goed op. Ik weet hoe ik kleur en accent in mijn gezicht moet brengen. Ik accentueer maar maskeer niet.

Ik ga met een goede kop met haar de deur uit. Ik ben erg dankbaar voor het feit dat nep-stukken tegenwoordig mogen. Met dank aan de zwarte cultuur. Zonder hen was nep-haar een teken van ziekte gebleven. Nu mag het !

Ik draag dierbare sieraden, graag met stenen die me kracht geven .

Ik draag smaakvolle kleding en kies schoeisel dat mijn stemming uitdrukt

Een lekker geurtje, natuurlijk niet laten overheersen. Verder heb ik een goede babbel en toon oprecht interesse. Eh…ja…Ik zou wat meer en beter moeten bewegen .

 

En zo heb ik tijdens mijn werk geen last gehad van de spiegels.

En zo makkelijk is het.

 

Uiterlijke schijn? 

Make up en haar…en als het moet op bruiloften en partijen zelfs ook wimpers en push ups

Uiterlijke schijn? Ja misschien… Met een beetje van mezelf…en een beetje uit een potje.

Maar zegt de buitenkant niet net zoveel over iemand, als de binnenkant?

 

Representatie.

Ik hou het op representatie: Belichaming; het treden in iemands plaats; plaatsvervulling; uitbeelding; vertegenwoordiging; verbeelding; weergave.

Hoe je jezelf representeert is wel degelijk een keuze. Sterker nog, de keuze die je daarin maakt zegt ook iets over wie je bent. Het is iets maakbaars , waar je die grens legt is aan jou. Het is voor IEDEREEN weggelegd. ( Als je me niet gelooft..kom maar…ik tover je in een halve dag om!) Ik kies voor deze representatie als het gaat om mijn werkomgeving. Voor mij is het een zelfde investering als bijvoorbeeld de inrichting van je kantoor. Een super mooi en strak gestyled kantoor hoeft je nog niet te doen presteren…maar als het fijn is wat je ziet als je op je werk komt…dat is toch ook iets waard?

 

Zolang ik in de ochtend en laat op de avond, mezelf in mijn eigen spiegelbeeld kan en wil kijken, kan ik leven met maakbaarheid. Representatie is een onderdeel van wat ik uitstraal, van wat ik uit WIL stralen en dat levert mij zelfvertrouwen op als het gaat om de reflectie die ik van de buitenwereld krijg…en vice versa! Het is uiterlijk…maar het is geen schijn. Met wat je bezit…kun je het ALTIJD gezellig, waardig en mooi maken. Je bent zelf een heel belangrijk deel van je werkomgeving…en als het om representatie gaat kan een likje verf soms ook geen kwaad!