CURRICULUM VITAE THEATER

Caroline Esther van Leerdam

Geboren te Vlissingen, woonachtig in Amsterdam.

OPLEIDINGEN

AHk amsterdam, faculteit Mime uitvoerend .

Propedeuse Toneelacademie Maastricht

Vooropleiding Kleinkunstacademie Amsterdam

HAVO

MAVO

ORGANISATIES WAARMEE IK duurzaam WERKZAAM BEN

 

BAM! PRODUCTIES 

Oprichter en uitvoering

BAM!producties specialiseert zich in een ideale kruisbestuiving tussen theater en communicatie. Binnen deze werkwijze creëert BAM! een dialoog, genereert denkverschuivingen en wisselt kennis, inzicht en vaardigheden uit. BAM!producties is opgericht door Caroline van Leerdam.

www.bam-producties.nl

 

FABLE FACTORY / DE EFTELING

Regie ,script en teamleider

Een tv- en theaterproductie bedrijf voor fabelachtig entertainment die veelal producties verzorgt in De Efteling. Mijn werkzaamheden vinden tegenwoordig voornamelijk plaats als regisseur. Daarnaast geef ik voor alle artiesten regelmatig workshops en lessen ter verdieping van de ambacht van het theaterspel en de persoonlijke ontwikkeling van spelers. O.a. Het Sprookjesbostheater; Theaterrestaurant Applaus, Het Negen Pleinen Festijn; Jokie en Jet; De Sprookjessprokkelaar; De Midzomer Nacht; The Rockfrogs; 2 Princess; Pinoccio, verschillende (auditie) workshops en trainingen. Met Fable Factory maakte ik tevens De Griezelbus, The Rogfrogs vanuit een samenwerking in Sjakie en de Chocoladefabriek.

www.fablefactory.nl

 

125PROCENT 

TRAINER, COACH EN REGISSEUR 

125Procent houdt zich bezig met projecten met een maatschappelijke meerwaarde. Sinds de oprichting ben ik nauw verbonden met deze organisaties. Behalve dat ik hun jongerenambassadeurs train en teambuilding verzorg voor  het interne team, regisseer en begeleid ik nu ook de Presentatoren van de Grote Lees- en Vertel wedstrijd. 

www.125procent.nl

 

WORKSHIP, PODIUM OP DE CEUVEL

OPRICHTER EN UITVOERING

We geven impulsen aan de ontwikkeling van mensen die een bijdrage willen leveren aan een duurzamere samenleving in een dynamische steeds veranderende wereld. Wij zien uitwisseling en bewustwording van wederkerigheid als vehikels in dit proces van ontwikkeling en groei. We gebruiken hierbij de universele taal van metaforen, symbolen en rituelen omdat we geloven dat deze doorwerken op ons onderbewustzijn en tijd, plaats en persoonlijke perceptie overstijgen. Kunst en cultuur zijn hierbij vanzelfsprekende gereedschappen van ons werk. Workship wordt geleid door Berith Danse en Caroline van Leerdam. www.workship.nu

 

THEATRE EMBASSY

Regisseur, projectleider, acteur, workshop-docent

Theatre Embassy is gespecialiseerd in het werken met culturele organisaties en theatergroepen uit Niet- Westerse landen sinds 15 jaar. De werkwijze is gevormd door deze interculturele en interdisciplinaire samenwerkingen . Theatre Embassy ziet een wereld voor zich waarin kunst en cultuur vanzelfsprekende noodzakelijke factoren zijn voor integrale ontwikkeling van mens, samenleving en beschaving. In deze ideale wereld heeft de kunstenaar een centrale rol als aanjager van verandering en duurzame ontwikkeling. Theater geeft hiervoor een open podium en integreert diverse kunstvormen ongeacht cultuur of continent en ontroert een breed publiek. Theater Embassy wordt geleid door Berith Danse

www.theatre-embassy.org

 

OVERIGE EN RECENTE THEATER ERVARING

 

TRAININGSACTRICE

Voor  BAM! Producties;  Bureau Span, Organisatie-advies & Opleidingen; Het Nova College. 

 

2016

 -LOOG

initiator, regisseur, spel-docent

Vanuit een nostalgische behoefte en passie voor het theatervak organiseren we in Workship, Podium op de Ceuvel, maandelijks “tussen-de-schuifdeuren” –avonden, uitgevoerd door (semi-) professionals uit het theatervak. -LOOG toont monologen en dialogen afgewisseld door muzikale intermezzo’s uit het theaterrepertoire. Initiatief, regie en spelbegeleiding: Caroline van Leerdam

 

2015

DE SINT SHOW

regisseur

In opdracht van Fluitend Opstaan , onder leiding van jan Willem van Balen.

De Sint Show 15 keer gespeeld voor ongeveer 3000 kinderen, die leven onder de armoedegrens. Dit project stimuleerde o.a. de zelfredzaamheid, maar was vooral bedoelt om hen een onvergetelijke middag te geven.

 

FONTYS HOGESCHOOL DER KUNSTEN

eindregisseur

Sander van Wissen maakte voor zijn eindexamen de voorstelling Een veel te vrolijk Disney Concert

 

2014

ODE aan het ZWEMBAD

concept ,regisseur

De opening van Het Noorderpark Festival, en tevens de opening van het nieuwe Noorderparkbad. In opdracht van Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord en Theatre Embassy heb ik een openingsspektakel ontwikkeld en geregisseerd.

 

MAFB; FASHION BATTLES

catwalktrainer, regisseur

MafB organiseert al sinds 2007 Fashion Battles, die jong talent de ruimte geven om hun ontwerpen op de catwalk te vertonen. Hierbij ben ik tot op heden werkzaam als catwalk coach voor modellen; de creatieve begeleiding van designers, en de stage managing en regie van elke show

 

KETI KOTI

concept, regisseur

In opdracht van Theatre Embassy. Voor de jaarlijkse herdenking van het afschaffen van de slavernij 150 jaar geleden, heb ik de “ Theater Tee Voorstelling Slavernij” voor 1000 genodigden geschreven en geregisseerd. Deze werd gespeeld in Het Oosterpark.

 

2013

DE SWARTE BOCHT

ACTRICE, spelregiSSEUR, tekstSCHRIJVER 

In opdracht van Theatre Embassy was ik werkzaam aan een voorstelling over het Slavernijverleden. Dit resulteerde in een voorstelling op verschillende locaties in de grachtengordel van Amsterdam.

 

2012 -2013

FONTYS HOGESCHOOL DER KUNSTEN

theaterdocent en eindregiSSEUR

Ik was werkzaam in het vak Performance Creëren met als leidraad Richard Schechners “ Performance Studies” Dit heeft geresulteerd in een installatie en een performance op locatie

 

DIVA’S CRISIS

concept en regiSSEUR

Muziektheatervoorstelling in ontwikkeling, met Naomi Antonius en Orjen Graafman. Dit resulteerde in een optreden voor de opening van het Hollands Theaterfestival 2012 in de Stadsschouwburg Amsterdam.

 

2011

NAAR BUITEN WAAR DE VOGELTJES FLUITEN 

ACTRICE

In opdracht van Goed is Goed Producties. Een voorstelling over de dagelijkse beslommeringen van een hedendaagse gesloten inrichting. Regie: Boy Jonkergouw.

 

EELT

SPELREGISSEUR

Eelt was een voorstelling over een crisis en werd gespeeld op locatie (Spoorzone Tilburg) Eindregie en concept: Monique Zijp

2010

Slavernij Labyrint 

actrice en spelregisseur

Op 1 juli 2010 vond in het Oosterpark te Amsterdam het Keti Koti festival plaats. Heeft Theatre Embassy het theatrale gedeelte verzorgd; een labyrint waarin verschillende scènes over slavernij te zien waren. Ik speelde de rol van Susanna du Plessis en verzorgde de spelregie van andere scènes.

 

INTERNATIONALE THEATER ERVARING:

 

2010

ENLACE , Ecuador

procesbewaker, artistieke leiding/regisseur

In opdracht van Theatre Embassy ben ik in 2011 als regisseur en artistek leider uitgezonden naar Quito (Ecuador) voor een onderzoek over interculturele samenwerking genaamd: Creacion Collectiva. Vanuit deze werkwijze is een proces op gang gebracht die mocht leiden tot een theatervoorstelling die op zeer verschillende locaties in Ecuador is opgevoerd door een lokale theatergroep genaamd Humor y Vida.

 

Galem Gi Lu, Bhutan 

projectleider, regisseur

In opdracht van Theatre Embassy ben ik als Theatre Ambassador uitgezonden om in Bhutan een nieuwe theatergroep op te zetten, binnen een cultuur waar praktisch nog geen theatertraditie is. Dit heeft geresulteerd in een voorstelling waarin een oud traditioneel verhaal werd geïnterpreteerd en vertaald naar de hedendaagse maatschappelijke tendens in Bhutan.

 

2006

Decierto, Tacna Peru

spelregisseur

Een ontwikkelingssamenwerking van Theatre Embassy en Decierto Picante, een lokale theatergroep in Tacna ,Peru. Ik regisseerde de spelers binnen de object-theater-beelden die zij in de woestijn hadden gemaakt.

 

Huellas, Centraal Amerika

regie- assistentie en actrice

Ism Theatre Embassy en Arte Accion (Tegucigalpa, Honduras). Ontwikkelingstheaterproject in Honduras. Deze voorstelling ging op tournee in de andere landen van Centraal Amerika. (Regie: Berith Danse)